Dansk | English | Deutsch

Parken

Parken

Den Jydske Rosenpark er en oplevelse af farver og dufte beliggende i naturskønne omgivelser i Himmerland. Den blev åbnet i 1967 og ideen bag parken var at plante 10.000 roser på skråningen ned til Simested å, og at gøre stedet til en stor attraktion i Danmark og i udlandet. Det lykkedes, og Rosenparken har også i dag mange gæster fra ind og udland.  

 

Roserne

Roserne er hovedattraktionen og der er et stort udvalg. Der er engelske roser, historiske roser, renaissanceroser, slotsroser, storblomstrede roser og klatreroser, blot for at nævne nogle. Der er ca. 225 forskellige sorter. Se billedgalleriet

 

Se sorter

 

Staudebedene

Hen over sæsonen kan man glæde sig over staudebedene med løgvækster om foråret, forskellige blomster og græsser gennem sommeren og ikke mindst farvebedene med georginer. Se billedgalleriet

 

Træer og buske

Rosenparken er omkranset af store gamle træer. De fleste af dem er bøg, men der er også eg, lind og elm, og inde i haveanlægget findes rester af de oprindeligt plantede stedsegrønne træer og buske f.eks  tzuga, hønsebenstræ, cypres, thuja og enebær.  I den lavtliggende del af parken findes der en del gamle rhododendron. 

 

Krydderurter

En afdeling af krydderurter er etableret i samarbejde med naturvejleder Karin Winther. Bedet tiltrækker sommerfugle og andre insekter, men er også til gæsternes brug.

 

 

Rundt i parken finder man 

 

Vesthimmerlands kommune står for driften af parken og Den Jyske Rosenparkens bestyrelse står for driften af pavillonen.

 

 

Hunde er velkommen i parken. Skal føres i snor.

 

 

 

 

 

Du er her: Start Rosenparken Parken